Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Deze bakker teelt zijn eigen granen: “Voor een goed brood zijn eerlijke en pure producten nodig”

Deze bakker teelt zijn eigen granen: “Voor een goed brood zijn eerlijke en pure producten nodig”

Bakker De Cock werkt samen met boer Klaas De Vreese en Teja De Prins van de biologische Caipashoeve in Leffinge. Foto: dji

Oostende / Middelkerke / Adinkerke -

Bakkerij De Cock teelt voortaan zes eigen bio-oergranen op de Caipashoeve in Leffinge. Na de oogst wordt het graan vermalen in ‘De Witte Molen’ in Oudenburg, verwerkt tot deeg, en als biologisch brood aangeboden in de bakkerij.

Bakkerij De Cock uit Oostende kweekt sinds vorig jaar eigen graan op de biologische Caipashoeve in Leffinge. De wintertarwe Camp Rémy wordt dit jaar aangevuld met de oergranen spelt, emmer, eenkoorn ...