Van autoverkoper naar dj op Tomorrowland: jong talent wint een plek op Main Stage

De jonge Moritz Kaiser (rechts) mocht mee op het hoofdpodium met zijn held Fedde le Grand. Foto: DBA

Voor één jonge dj werd Tomorrowland 2019 een weekend om nooit te vergeten. De 24-jarige Duitser Moritz Kaiser, ofte dj Empra, won een stekje naast wereldtopper Fedde le Grand (41) op de imposante Main Stage. “Dit was mijn levensdoel.”

Hij is amper 24 en verdient de kost als autoverkoper. Maar zondag mocht Moritz Kaiser uit het Duitse Bochum zich eventjes een wereldster voelen. Dankzij de wedstrijd The Sound of Tomorrow mocht hij mee het podium op met de Nederlandse dj Fedde le Grand. Die startte enkele maanden geleden een zoektocht naar nieuwe talenten om te strijden voor de kans van hun leven: een set draaien op het hoofdpodium van Tomorrowland.

“Draaien op de Main stage was mijn levensdoel”, zegt Moritz, die als kind begon met muziek maken en nu draait onder de naam Emra. “Het was dus een no-brainer om me in te schrijven. De kans om op Tomorrowland te spelen, op welk podium dan ook, laat je niet liggen.” Vorige maand schopte Moritz het tot de halve finale, die op Ibiza plaatsvond. De deelnemers kregen er een dj-bootcamp. “Dat voelde als een droom. We kregen er een voorproefje van het leven dat we zouden kunnen leiden als we doorbreken. En dat is exact mijn doel: ik verkoop nu nog auto’s, maar wil fulltime muziek maken.”

Van autoverkoper naar dj op Tomorrowland: jong talent wint een plek op Main Stage
Eerst autoverkoper, straks top-dj? “Ik wil overal ter wereld mijn muziek spelen en voltijds als dj gaan werken.” Foto: DBA

Unieke ervaring

Op Ibiza stootte Moritz opnieuw door. In de finale nam hij het op tegen twee andere dj’s en hij won. Dus mocht Moritz samen met Fedde le Grand het podium – al was het maar voor enkele minuten. “Fedde le Grand is een van mijn muzikale voorbeelden, samen met Martin Garrix”, zegt Moritz. “Ik voel me echt gezegend. Dit is een unieke levenservaring. Ik voel ook dat ik door de wedstrijd gegroeid ben als persoon. Nu is het mijn droom om over de hele wereld mijn muziek te spelen en voltijds als dj en producer te werken. Ik wil ook een eigen platenlabel beginnen om andere jonge talenten een kans te geven. Ik hou gewoon zo veel van dancemuziek. Ik wil het spelen, produceren en met iedereen delen.”

Door dvg