Drie zwemmers verdronken in Noordzee

Bron © De Telegraaf, Belga

Foto: Photo News

Drie zwemmers zijn zondag om het leven gekomen nadat ze gingen zwemmen in de Noordzee. Dat meldt de Nederlandse politie. Twee van hen kwamen in de problemen bij de Wassenaarse Slag, in het Nederlandse Wassenaar, een derde ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag.

Bij de reddingspogingen werden alle mogelijke middelen ingezet: verschillende ambulances, een reddingsboot, drie helikopters, brandweer, politie en reddingsbrigades rukten uit in Wassenaar, terwijl ook in Den Haag veel hulpdiensten op de been waren. Tevergeefs, reanimatie kon in geen van de gevallen nog baten.

De drie slachtoffers, allen mannen, hebben de Duitse en Poolse nationaliteit. Volgens een getuige ging het in Wassenaar om vermoedelijk Oost-Europese mannen. Zij waren aan het zwemmen in de zee bij een strandpaviljoen. Wat er precies is gebeurd, en waarom ze in de problemen zijn gekomen, is niet duidelijk.

Volgens de KNRM was er geen sprake van een sterke stroming in de zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen waren getuige van de gebeurtenissen.

Door evdg, adb
VOOR ABONNEES