Belgische vrouw sterft na messteek in Spanje, echtgenoot gewond afgevoerd: alles wijst op passioneel drama

Bron © El confidencial, Europapress

(genrebeeld) Foto: shutterstock

Een Belgische man (61) heeft zondagavond zijn eveneens Belgische echtgenote (57) met messteken om het leven gebracht in Calpe, nabij Valencia in het zuidoosten van Spanje. Daarna probeerde de man zichzelf van het leven te beroven. Dat melden Spaanse media.

Het koppel, dat vier jaar samen was, woonde sinds 2,5 jaar in Parque de la Vallesa, een woonwijk in Calpe. Het drama zou plaatsgevonden hebben na een feestje ter ere van de Belgische nationale feestdag op 21 juli. De dochter van het koppel trof haar ouders omstreeks 1.30 uur ’s nachts aan in hun huis, en verwittigde de hulpdiensten. De vrouw had een messteek in de borst, de man had verspreid over zijn lichaam minstens vier messteken, aldus de Guardia Civil van Alicante. De hulpdiensten konden ter plaatse enkel nog het overlijden van de vrouw vaststellen. Haar echtgenoot werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de vrouw, maar kan geen verdere informatie kwijt. De eerste bevindingen van het Spaanse politieonderzoek lijken te wijzen op een gezinsdrama, waarbij de man zijn vrouw neerstak en zich daarna van het leven probeerde te beroven. Volgens Spaanse bronnen wijzen de eerste vaststellingen op mogelijke feiten van partnergeweld. Dat werd nog niet officieel bevestigd door de lokale autoriteiten.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of online op www.zelfmoord1813.be

Door lla, jvh