Pittige tegenstander voor Antwerp, haalbare kaart voor AA Gent in derde voorronde Europa League

Foto: GMAX AGENCY

Antwerp en AA Gent kennen hun tegenstanders in de derde voorronde van de Europa League. Antwerp wacht een moeilijke klus. De Great Old komt uit tegen de verliezer van het duel tussen het Griekse Olympiakos of het Tsjechische Viktoria Plzen in de tweede voorronde van Champions League. Als AA Gent in de tweede voorronde van de Europa League het Roemeense Viitorul Constanta uitschakelt treft het in de derde voorronde de winnaar van de confrontatie tussen het Bulgaarse Levski Sofia of het Cypriotische AEK Larnaca. De heenwedstrijden van de derde kwalificatieronde staan op 8 augustus op het programma, de terugwedstrijden een week later op 15 augustus.

Eerste Europese match voor Antwerp in 22 jaar

Antwerp was geen reekshoofd bij zijn terugkeer op het Europese toneel na liefst 22 jaar afwezigheid. Een duel met het Nederlandse Feyenoord behoorde ook tot de mogelijkheden. AA Gent, wel reekshoofd voor de derde voorronde, komt komende donderdag (thuis) en volgende week donderdag (uit) in actie in de tweede voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta.
Als Antwerp en AA Gent de derde voorronde overleven, stoten ze door naar de laatste voorronde (play-offs) van de Europa League. Daarvoor wordt geloot op 5 augustus. Bij verlies is het Europese avontuur afgelopen.

Na de hele heisa rond de Europese tickets in de nasleep van het matchfixingschandaal rond KV Mechelen weet AA Gent pas sinds kort dat het donderdag in actie mag komen in de tweede voorronde van de Europa League. KV Mechelen, dat door bekerwinst een deelnamebewijs voor de groepsfase van de Europa League op zak had, mocht uiteindelijk Europa niet in, waardoor Standard (van derde voorronde naar groepsfase) en Antwerp (van tweede naar derde voorronde) een plekje opschoven.


Indien Club Brugge struikelt in de derde of vierde ronde van de Champions League, komt het terecht in de poulefase van de Europa League. Blauw-zwart werd maandag in de derde voorronde gekoppeld aan het Oekraïense Dynamo Kiev. Racing Genk is als kampioen rechtstreeks gekwalificeerd voor de poules van het kampioenenbal.

LEES OOK. Sergei Serebrennikov (ex-Dynamo Kiev en Club Brugge) over Europese confrontatie: “Kansen zijn fifty-fifty”

Door Maarten Delvaux
Meer voetbal