Trump ontkent: “Iran arresteerde helemaal geen Amerikaanse spionnen!”

Bron © BELGA

Donald Trump Foto: AFP

Berichten als zou Iran verschillende Amerikaanse spionnen gearresteerd hebben bij de ontmanteling van een spionagenetwerk van de inlichtingendienst CIA zijn “volledig fout”. Dat heeft president Donald Trump op Twitter gemeld.

Het hoofd contraspionage van de Iraanse overheid verklaarde eerder op de dag dat tussen maart 2018 en maart 2019 17 Iraniërs werden gearresteerd bij de ontmanteling van een spionagenetwerk van de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst CIA. Sommigen van hen werden ter dood veroordeeld en anderen kregen lange gevangenisstraffen, klonk het.

Trump ontkent het nieuws maandag. “Het bericht dat Iran spionnen van de CIA heeft opgepakt is totaal fout. Er zit geen enkele waarheid in. Het zijn enkel maar meer leugens en propaganda (zoals hun neergeschoten drone) van een religieus regime dat zwaar aan het falen is en geen idee heeft wat het aan het doen is. Hun economie is dood en wordt nog veel slechter. Iran is een grote ramp!”, schrijft hij.

De relatie tussen de Verenigde Staten en Iran is erg gespannen, een jaar nadat Amerika zich terugtrok uit het nucleair akkoord met Iran uit 2015, en Iran zich daarom niet langer aan alle bepalingen uit het akkoord houdt.

Door jvh
AANGERADEN