Vrouw zwaargewond bij verkeersongeval in Anderlecht

Bron © BELGA

De Dantestraat in Anderlecht. Foto: Google Maps

Brussel / Anderlecht -

In Anderlecht is maandagnamiddag een vrouw zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval toen de wagen waarin ze zat in botsing kwam met een vrachtwagen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. Ook haar echtgenoot en drie kinderen, van wie er twee in kinderzitjes zaten, werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval vond omstreeks 14.40 uur plaats in de Dantestraat in Anderlecht. Daar botsten de personenwagen van het gezin en de vrachtwagen om een nog onduidelijke reden tegen elkaar. De vrouw zat door de klap gekneld in het voertuig en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een MUG-arts, terwijl de brandweer de personenwagen openknipte om haar te bevrijden. Nadien werd de vrouw onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Ook haar echtgenoot en de drie kinderen van het koppel werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het ging om een peuter en twee nog jongere kinderen die elk in een kinderzitje zaten. Die werden in het zitje overgebracht naar het ziekenhuis en daar, nog steeds in het zeteltje, onderworpen aan een scanner-onderzoek om na te gaan of ze verwondingen hadden opgelopen.

De chauffeur van de vrachtwagen was ongedeerd gebleven, maar was wel zwaar onder de indruk van het ongeval.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent