Bierbeek betreurt rechtszaken van Lubbeek en Leuven tegen plaatsing ANPR-camera

Bron © BELGA
Leuven / Lubbeek / Bierbeek -

Burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) van Bierbeek betreurt de beroepen die Leuven en Lubbeek hebben ingesteld tegen de gemeenteraadsbeslissing om vanaf 1 september ter hoogte van de Koning Albertlaan een ANPR-camera te plaatsen die tijdens de spitsuren het passerend autoverkeer beboet met een GAS-boete van 58 euro. Enkel wie toestemming heeft - naast de inwoners van Bierbeek gaat het ook om bewoners van omliggende wijken in Leuven en Lubbeek - wordt vrijgesteld van de boete.

Vanhulst verwijst naar het maandenlang overleg met beide gemeentebesturen dat aan de beslissing voorafging. “Wij wachten de beslissing van het Agentschap Binnenlands Bestuur rustig af en menen dat er geen gevaar is voor vernietiging omdat we deze voldoende gemotiveerd hebben. Eenmaal het besluit genomen is zullen wij volledige openheid geven over alle overlegmomenten met beide gemeentebesturen en de standpunten die daar toen zijn ingenomen”, aldus Vanhulst.

Bierbeek wil met de maatregelen enkele lokale wegen in de omgeving van de Koning Albertlaan, die veel sluipverkeer te slikken krijgen van en naar de E40, E314 en gewestwegen, opnieuw leefbaar en veilig maken. Aanleiding voor de maatregel zijn de geplande werken aan de Ganzendries in Pellenberg (Lubbeek) die zonder bijkomende maatregelen in deze omgeving voor veel bijkomende verkeer zullen zorgen. Leuven en Lubbeek vrezen dan weer bijkomend sluipverkeer op hun grondgebied als gevolg van de ANPR-maatregel.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent