Fibromyalgiepatiënten krijgen opnieuw meer kinesitherapiesessies terugbetaald

Foto: shutterstock

De Raad van State heeft een beslissing van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) ongedaan gemaakt, waardoor patiënten met fibromyalgie – een vorm van reuma – opnieuw meer kinesitherapiesessies terugbetaald krijgen.

Vroeger werden 60 sessies van 30 minuten per jaar terugbetaald, maar sinds 2017 hadden de patiënten nog maar recht op 18 beurten van 45 minuten in heel hun leven.

Focus Fibromyalgie Belgique en l’Union générale des kinésithérapeutes de Belgique hekelden dat er geen rekening werd gehouden met “de wetenschappelijke aanbevelingen, de mening van de deskundigen en de noden van 300.000 betrokken mensen in ons land”. De Raad van State heeft de organisaties nu in het gelijk gesteld en de regeling vernietigd. Daardoor kunnen de sessies die sinds 2017 uitgevoerd werden, opnieuw worden terugbetaald.

Fibromyalgie is een aandoening waarbij mensen geconfronteerd worden met chronische pijn in de spieren en het bindweefsel. De ziekte gaat vaak ook gepaard met stijfheid, vermoeidheid en slaapstoornissen.

Door mtm
AANGERADEN