Daarom zat Julian Alaphilippe niet op de fiets tijdens rustdag: “Dat slapen is echt een probleem”

Bron © Vive le Vélo

Foto: Photo News

Een rustdag in de Tour de France dient uiteraard om te rusten maar de meeste renners kruipen toch op de fiets voor een (korte) trainingsrit om de benen “los te rijden”, zoals dat dan heet. Maar gele trui Julian Alaphilippe liet vandaag de fiets onaangeroerd. Bewust, legde Patrick Lefevere uit in Vive le Vélo.

LEES OOK. Patrick Lefevere beleeft een wonderlijke Tour maar weigert te dromen van eindwinst: “Ik zie Alaphilippe niet eens in de top vijf eindigen”

“Hij is een slechte slaper, dat is echt een probleem”, aldus Lefevere. “De dag van de tijdrit was hij één bom energie en adrenaline waardoor hij slechts drie uur heeft geslapen.”

In de vorige Tour werd Alaphilippe zelfs na middernacht gespot op straat, wanneer hij een nachtwandeling aan het maken was. Het is een echte hyperkineet die niet kan stilzitten, hoewel rusten cruciaal is om te recupereren in een Grote Ronde.

“Daarom hebben we vandaag een korte persconferentie gehouden”, aldus Lefevere. “Daarna heeft hij wat gegeten, een ijsbad, wat tijd doorgebracht met zijn familie en daarna een lange siësta. Want de ronde wordt gewonnen in bed, zeggen ze altijd.”

LEES OOK. Patrick Lefevere start continentaal team in Italië om jongeren op te leiden

Door vml