Dimitri Vegas wordt vechtersbaas (in videogame)

Naast dj wordt Dimitri Vegas nu ook gamepersonage.

De jobs van Dimitri Vegas (37) zijn bijna niet meer te tellen. Hij is al dj, acteur, kledingontwerper, ondernemer en straks restaurantuitbater. En nu springt hij ook in de wereld van de videogames: Vegas leent zijn gezicht aan een personage in het iconische gevechtspel Mortal kombat. Van Tomorrowland naar de vechterskooi, dus.

Vind je hem niet achter de draaitafels met zijn broer Like Mike, dan is Dimitri Vegas wellicht aan het gamen. Begin dit jaar verdedigde de Belgische dj nog zijn titel in een videogamewedstrijd tegen twaalf andere internationale sterren en verloor hij nipt zijn halve finale tegen een professionele gamer. Om maar te zeggen: hij kan er wat van. Twijfelen deed hij dus niet toen de makers van het wereldberoemde Mortal kombat kwamen aankloppen. Vegas staat model voor een van de vechtersbazen in een nieuwe versie van het spel. Die kunnen gamers overal ter wereld downloaden op het einde van de zomer.

De gelijkenis is treffend. Vegas werkte dan ook zelf mee aan het ontwerp van zijn personage. En dat was niet zijn eerste samenwerking met het team van Mortal kombat. Samen met Like Mike remixte hij de soundtrack van het originele spel. Dat nummer loste Vegas zondag al, tijdens een van zijn dj-sets op Tomorrowland. Liefhebbers die een potje willen knokken met Dimitri Vegas, kunnen zijn personage vanaf 22 augustus gratis downloaden.

Door dvg