Zuid-Korea beschuldigt Rusland van schending luchtruim, Russen ontkennen met klem

Bron © BELGA

Het toestel zou het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen nabij het eiland Dokdo. Foto: AFP

Een Russisch legervliegtuig heeft het Zuid-Koreaanse luchtruim geschonden. Daarop heeft de Zuid-Koreaanse luchtmacht waarschuwingsschoten afgevuurd, zo meldt een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag in Seoel. Rusland ontkent de beweringen met klem.

Het toestel zou het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen nabij het eiland Dokdo, voor de oostkust van het land. Volgens Zuid-Koreaanse media vloog het Russische vliegtuig twee keer over het gebied. Seoel had eerder al bekendgemaakt dat Zuid-Koreaanse gevechtsvliegtuigen waarschuwingsschoten hadden afgevuurd op een Russisch oorlogsvliegtuig in Zuid-Koreaans luchtruim.

Volgens Moskou vlogen de toestellen echter boven neutrale wateren van de Japanse Zee. “Twee bommenwerpers Tu-95MS van de Russische defensie hebben een geplande vlucht uitgevoerd boven de neutrale wateren van de Japanse Zee”, aldus het Russische ministerie van Defensie in een persbericht. Nog volgens dat ministerie vuurde Zuid-Korea geen enkel waarschuwingsschot af.

AANGERADEN