Overvaller, die snoeischaar stal, opgepakt na achtervolging en aanrijding

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Anderlecht / Halle / Sint-Pieters-Leeuw -

De lokale politie van de Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) heeft maandagnamiddag een 51-jarige man opgepakt die kort voordien een vrouw thuis had overvallen. De overvaller probeerde aan de politie te ontkomen en begon daarbij te spookrijden, tot hij tegen een andere wagen botste. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

De 51-jarige man uit Anderlecht had in Sint-Pieters-Leeuw een 67-jarige vrouw aangesproken die in haar tuin aan het werken was, en beweerde dat hij een pakje voor haar kwam afleveren. Toen de vrouw haar woning wilde binnengaan, werd ze gegrepen door de man, die haar met een replica vuurwapen op het hoofd sloeg en geld eiste. Het slachtoffer zei dat ze geen geld had, waarop de man haar handtas greep en er haar portefeuille uithaalde. Vervolgens nam hij ook nog een snoeischaar mee en sloeg hij op de vlucht met een voertuig.

Gewond

De politie was snel ter plaatse en zette de achtervolging in. De vluchtende overvaller schuwde daarbij de risico’s en de overtredingen niet en begon vanaf de rotonde van de Bergensesteenweg en de Lotstraat in Sint-Pieters-Leeuw te spookrijden richting Halle, tot hij frontaal tegen een ander voertuig botste. De overvaller kon door de politie ingerekend worden maar de bestuurder en inzittende van de andere wagen raakten gewond en werden overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria.

Het slachtoffer werd ook voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Zij was zwaar onder de indruk van de feiten en zal een week werkonbekwaam zijn. De buit kon haar wel worden teruggegeven.

AANGERADEN