Twee uur aanschuiven richting kust na verkeersongeval: “Blijf weg uit de omgeving”

Themabeeld. Foto: BELGA

Aalter / Knesselare -

Op de E40 richting kust ter hoogte van Aalter is dinsdagvoormiddag rond 10.50 uur een ongeval gebeurd met een mobilhome en een personenwagen. “Twee rijstroken zijn volledig versperd”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “We kunnen het niet genoeg benadrukken: blijf weg uit de omgeving.” Om 12.00 uur werd de weg opnieuw vrijgegeven.

“Het is al de hele ochtend druk op de E40 richting kust”, zegt Bruyninckx. “Veel mensen willen met dit warme weer naar zee en het is in die drukte dat er een ongeval gebeurde tussen een mobilhome en een personenwagen. Op dagen zoals vandaag hebben we de drie rijstroken echt nodig en momenteel is er maar eentje meer open.” In geen tijd stond er twaalf kilometer file. “Het is aanschuiven vanaf Sint-Denijs-Westrem en de wachttijd is inmiddels opgelopen tot bijna twee uur.”

 

 

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt met aandrang om de omgeving te vermijden. “Je verliest er bijna twee uur. In die verzengende hitte is dat zeer lastig. Blijf er gewoon weg.” Om 12.00 uur werd de weg opnieuw vrijgegeven.

Door lla
AANGERADEN
Meest recent