Bekende fotograaf in opspraak: “Stuur me een naaktfoto, ik wil weten wat voor vlees ik in de kuip heb”

De reputatie van de bekende Amerikaanse fotograaf Marcus Hyde (33) staat op het spel. De man, die het goed kan vinden met de Kardashians en al samenwerkte met Ariana Grande, zou modellen om naaktfoto’s vragen. Die laatste waarschuwt nu voor de man nadat een grensoverschrijdende chat werd openbaar gemaakt.

Het Amerikaanse, beginnende model Sunnaya Nash deelde afgelopen zondag screenshots van een seksueel intimiderend gesprek met fotograaf Marcus Hyde. De foto werd opgepikt door Diet Prada, het Instagramaccount dat kritisch naar de modewereld kijkt. Meer dan een miljoen volgers zagen de conversatie. Daarin vraagt Marcus, die door middel van Instagram Stories modellen ronselde, zonder schroom om naaktfoto’s van Nash. Naar eigen zeggen “om te zien of ze het waard is om naakt gefotografeerd te worden.” Eerst biedt hij haar een gratis shoot aan, maar omdat ze tegenstribbelt om naakt te gaan, wil hij haar enkel maar fotograferen als ze 2.000 dollar betaalt.

Diet Prada noemt de man in het bijschrift “walgelijk”. In hetzelfde bericht worden de sterren Kim Kardashian en Ariana Grande aangemaand om de bevriende fotograaf op het matje te roepen. “Leer hem even wat waardigheid is”, staat er te lezen. “Dit is een typisch voorbeeld van de klootzakkerij die je kunt verwachten van louche castings via Instagram.” Marcus heeft nog gemeen gereageerd omdat het model het gesprek had gedeeld. “Zo scoor je zeker geen punten bij de vrouwen”, aldus Diet Prada.

Intussen heeft Ariana Grande, die vroeger soms met de man samenwerkte, de boodschap begrepen. Ze heeft in haar stories gewaarschuwd voor louche fotografen. “Werk alstublieft niet samen met fotografen die je een oncomfortabel gevoel geven of je het gevoel geven dat je je kleren moet uitdoen als je dat niet wil”, staat er onder meer te lezen. “Ik haat het om zo’n verhalen te horen. Spijtig dat dit iemands ervaring was, maar weet dat het niet zo hoeft te zijn. Zorg voor elkaar”, staat er nog voor Grande de namen vermeldt van de fotografen met wie ze wél graag samenwerkt. Kim Kardashian heeft voorlopig nog niet op het nieuws gereageerd.

Bekende fotograaf in opspraak: “Stuur me een naaktfoto, ik wil weten wat voor vlees ik in de kuip heb”

Marcus Hyde fotografeert sinds 2008 beroemdheden onder wie Childish Gambino en Chance the Rapper. Hij is vriend aan huis bij de Kardashians en fotografeerde Kim Kardashian toen ze blonde vlechtjes had. Kanye West werkt ook nauw met hem samen. Eind oktober 2018 hing het leven van de man aan een zijden draadje. Hij crashte met zijn auto in Malibu.

Door vwh
Meest recent