Organisatoren van Suikerrock nemen extra maatregelen door hittegolf

© hsb

De organisatoren van het Tiense stadsfestival Suikerrock, dat het komende weekend van vrijdag tot en met zondag plaatsvindt, hebben extra maatregelen gepland om de festivalgangers te beschermen tegen de ongunstige weersomstandigheden. Voor vrijdag worden temperaturen voorspeld tot 38° terwijl op zaterdag en zondag regen en kans op onweer in het vooruitzicht gesteld wordt.

jvh

“We gaan in de eerste plaats extra sensibiliseren en de festivalgangers oproepen veel te drinken, voldoende zonnecrème te smeren en de verkoeling op te zoeken. Wat dat laatste betreft hebben wij als stadsfestival veel mogelijkheden. Zo is er vlakbij de Grote Markt, waar het hoofdpodium staat, een stadspark en staan er in omliggende straten, die tot het festivalcircuit behoren, drinkwaterfonteinen opgesteld. Daarnaast zullen we indien nodig zeker voor festivalgangers die zich vooraan bevinden aan waterbedeling doen”, aldus organisator Walter Kestens.

De organisatoren zijn zich ook zeer bewust van de risico’s op een onweer op zaterdag en zondag. In 2013 werd het festival al eens geconfronteerd met een zware storm, waardoor Sting zijn optreden vroegtijdig moest stopzetten. “Al het materiaal zal nog eens extra gecheckt worden”, zegt Kestens. “Alles wordt natuurlijk ook besproken met de hulp- en veiligheidsdiensten. Onze weerman is overigens nu al permanent actief om de weersvoorspellingen te monitoren. Het dient gezegd dat die nog voortdurend veranderen.”

Suikerrock opent op 26 juli met concerten van Arsenal, Bazart, Tourist LeMC, Tom Odell, Emma Bale en Yves Paquet. Een dag later is het de beurt aan headliners Goose, Zwangere Guy, SONS, Black Leather Jacket en MEDS met de dj’s Dimitri Vegas & Like Mike als afsluiters. Op de slotdag is het de beurt aan Marco Borsato, Niels Destadsbader, Nielson, Slongs, Rob De Nijs en Metejoor. De ticketverkoop verloopt volgens Kestens zeer vlot.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten