Boer kan brandende tractor blussen met water uit visvijver buur

De man parkeerde zich omdat hij een lekke band had, ondertussen stond zijn tractor al in brand. Foto: kvo

Zwevegem / Sint-Denijs -

In de Marquettestraat in Zwevegem stond dinsdagmiddag om 15.20 uur een tractor in lichterlaaie. Een boer uit Sint-Denijs had het voertuig net langs de kant gezet omdat hij een platte achterband had.

“Toen ik uitstapte, merkte ik dat er rook uit het voertuig kwam”, zegt de boer. Hij snelde naar enkele omliggende huizen om hulp te vragen. Toen niemand thuis bleek te zijn, haalde hij met een emmer water uit een visvijver van een van de omwonenden. Ondertussen belde een passant de hulpdiensten. “Toen de brandweer ter plaatse kwam, had ik bijna alles al zelf geblust”, zegt de boer die beseft aan een drama te zijn ontsnapt. Zowel voor zichzelf als voor de omliggende velden kon de brand veel erger geweest zijn. “Ik was net van plan om hooi op te laden op een veld. Als dit gebeurd was terwijl ik op het veld stond waren de gevolgen niet te overzien gezien de warmte.”

Uitgeput

Van die warmte merkte de boer echter weinig. “Ik heb geen verwondingen, maar ben wel uitgeput. Ik bleef maar heen en weer snellen om de tractor te blussen. Op zo’n moment voel je de warmte niet hoor, je wil gewoon erger voorkomen.”

Vermoedelijk is een oververhitte rem de oorzaak van de brand. De boer woont amper enkele straten verwijderd van de brand.

Door kvo pma
AANGERADEN