Leuven vraagt ouders om kinderen niet naar kinderopvang te sturen: “Geen airco”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: ID/ Lieven Van Assche

Leuven -

Leuven heeft de ouders van de circa 180 kinderen die opgevangen worden in een van haar drie stedelijke kinderopvangcentra gecontacteerd met de dringende vraag om de kinderen de komende drie dagen thuis te houden en niet naar het opvangcentrum te sturen.

Schepen Bieke Verlinden (SP.A) motiveert de vraag met verwijzing naar de sterk oplopende temperaturen in deze centra als gevolg van de extreme buitenhitte waardoor men onvoldoende in een kwalitatieve opvang kan voorzien. “In navolging van een advies van Kind en Gezin werd er bij de bouw van deze kinderopvangcentra niet voorzien in een aircosysteem. Ondanks andere maatregelen, zoals een natuurlijke zonnewering en dergelijke, lopen de temperaturen in deze gebouwen hierdoor sterk op en is het daarom beter om de kinderen thuis te houden.”

“Alhoewel we sterk ontraden om de kinderen te brengen, sluiten we de kinderopvangcentra evenwel niet en zullen met de nodige creativiteit toch proberen voor de nog aanwezige kinderen de nodige verkoeling te voorzien en een veilige situatie te creëren”, aldus Verlinden.

Door jvh
AANGERADEN