Na Jakob Fuglsang moet ook Luis Léon Sanchez in de Tour opgeven bij Astana

© Photo News

Enkele uren nadat Astana-kopman Jakob Fuglsang in de ambulance stapte na een val, heeft ook zijn ploegmakker Luis Léon Sanchez de Tour de France verlaten. De Spanjaard kampt met rugpijn.

Zie ook:

LEES OOK. Gekomen om de Tour te winnen, maar Jakob Fuglsang stapt na nieuwe val in ambulance: “Te veel pijn om door te gaan”

“Onderzoeken hebben aangetoond dat mijn rug enkel kan genezen met rust”, verklaarde Sanchez op het Twitteraccount van zijn team.

“Mijn doel was om Jakob nog twee extra dagen bij te staan, maar nadat hij vandaag moest opgeven na een val, was het voor mij ook niet meer nodig door te gaan. Ik vind het spijtig dat het zo moet eindigen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 35-jarige Spanjaard was het zijn negende Tour de France. Hij won in totaal vier ritten, telkens in eentje in achtereenvolgens 2008, 2009, 2011 en 2012. Momenteel stond hij 76e in het algemeen klassement op 1u42:46 van leider Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step).

Tot deze morgen was het team van Astana nog compleet in deze Tour.

LEES OOK. Bekijk hier de aangepaste deelnemerslijst van de Tour de France

LEES OOK

Nu in het nieuws