Abonnee worden? Kies je leesformule

COLUMN. Jan Bakelants: “In plaats van de lengte van de sokken zou de UCI beter iets doen aan het gewicht van de fietsen”

COLUMN. Jan Bakelants: “In plaats van de lengte van de sokken zou de UCI beter iets doen aan het gewicht van de fietsen”

Foto: rr

Traditie in de Tour. Een paar dagen heet weer en plots komt het Extreme Weather Protocol op de proppen. Ik begrijp er nog steeds de efficiëntie niet van. Met succes is het al enkele keren geïmplementeerd in de Tour Down Under. Op vele vlakken is de organisatie in Australië zijn tijd vooruit, en bij warm weer wordt er dus niet getwijfeld om de etappe in te korten. Helaas, bij andere organisaties, zoals de Tour, wordt er bij extreem weer vooraf wel geklaagd dat het te warm, te koud of te winderig is, maar uiteindelijk gaat de wedstrijd gewoon door zoals vooraf gepland. De renners moeten maar zorgen dat ze genoeg drinken.

In plaats van zich bezig te houden met de lengte van de sokken, zou de UCI beter iets doen aan het gewicht van de fietsen

Ook op mijn hoogtestage in Livigno is het aardig warm. Toch stond gisteren de beklimming van de Stelvio op het menu. Ik moet dan steeds denken aan mijn eerste kennismaking met de Stelvio als ­junior. ...

AANGERADEN