Niets staat nieuwe gevangenis in Dendermonde nog in de weg

Bron © BELGA

Foto: if

Appels -

De laatste procedure tegen de nieuwe gevangenis in Dendermonde is verworpen. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen woensdag in een mededeling.

De beslissing om een nieuwe gevangenis in Dendermonde te bouwen, dateert al van meer dan tien jaar geleden. Het contract werd afgesloten in het kader van het eerste masterplan gevangenissen. De uitvoering liep serieuze vertraging op omwille van verschillende procedureslagen. Eind vorig jaar moest de ministerraad het contract voor de bouw verlengen.

De Raad van State verwierp eerder deze maand de beroepen tegen de milieuvergunning. Die waren ingesteld door de vzw Regionale Actiegroep Leefmilieu Dender en Schelde en enkele omwonenden. Daarna liep er enkel nog een verzoek bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tot nietigverklaring van de bouwvergunning voor enerzijds de gevangenis zelf en anderzijds de ontsluitingsweg. Ook die verzoeken werden nu verworpen. Er loopt wel nog een procedure bij de Raad van State, maar die staat de uitvoerbaarheid van de vergunningen niet in de weg, is te horen bij de Regie der Gebouwen.

De Regie gaat nu overleggen met het consortium BAM PPP, dat het contract voor de bouw kreeg, over de timing van de nieuwbouw.

Door jvh
AANGERADEN