Gevangene slaat drie cipiers het ziekenhuis in

Foto: mvn

Brugge -

In de gevangenis van Brugge heeft een ge­detineerde woensdag in de vooravond drie cipiers met veel geweld aangevallen. Het incident gebeurde op de afdeling Hoge Veiligheid. “Een van de cipiers raakte ernstig gewond”, bevestigt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “De ge­detineerde werd ondertussen opnieuw gearresteerd en verhoord over de feiten.” Volgens een vakbondsafgevaardigde gaat het om een zeer gewelddadig incident. De drie cipiers werden tegen de grond geklopt en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

De politie in bijstand was snel ter plaatse om erger te voorkomen en de man te overmeesteren. Eén van de cipiers liep zware letsels op, maar verkeert volgens de laatste informatie niet in levens­gevaar.

De gedetineerde, een kickbokser, is al langer bekend voor zijn agressieve daden. Hij zat opgesloten op de afdeling Hoge Veiligheid, het gaat dus om een “zwaar profiel”. Voor de nieuwe geweldplegingen tegen cipiers riskeert de man opnieuw vervolgd te worden en een bij­komende gevangenisstraf te krijgen.

De vakbonden zaten woensdagavond laat nog samen met de gevangenisdirectie om het incident te bespreken. Donderdag werken ze volgens het zondagsregime. Donderdagochtend beslissen ze over het al dan niet opnieuw opnemen van de normale shifts.

Door mkm
AANGERADEN