Wie wint de Tour? Wij vroegen het aan de Belgische renners in Frankrijk, maar wat denkt u?

Foto: BELGA

Vandaag duikt de Tour de Alpen in voor de apotheose die zondag de eindwinnaar moet opleveren. Maar wie haalt het van de huidige top vier? We vroegen het aan elf ‘onpartijdige’ Belgische renners die niet in dezelfde ploeg rijden als één van die vier topfavorieten.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo): Geraint Thomas

“Hij zal de friste zijn. Zijn opgave in de Zwitserland zou nu zijn geluk kunnen zijn. Hij managet zijn inspanning zeer goed: hij weet wanneer hij zijn tempo moet houden en wanneer hij kan uitpakken.”

Oliver Naesen (AG2R): Julian Alaphilippe

“Ik twijfel, maar ik hoop op Alaphilippe. Een goeie gast, een toffe kerel en een groot geschenk voor de koers mocht hij het halen.”

Greg Van Avermaet (CCC): Geraint Thomas

“Hij staat er het beste voor en ik verwacht dat hij de derde week het best gaat doorkomen. Alaphilippe zie ik erdoorzakken. Mijn twee en drie in Parijs zijn Pinot en Bernal.”

Serge Pauwels (CCC): Thibaut Pinot

“Toen hij op de laatste dag voor de rustdag demarreerde, reed hij een tijdje 6,6 watt per kilo, waar de andere mannen maar 6,3 watt haalden. Dan ben je een klasse beter.”

Jasper De Buyst (Soudal-Lotto): Geraint Thomas

“Hij heeft de ervaring, de sterkste ploeg en staat er altijd wanneer het moet. De Fransen zullen weliswaar de steun van het publiek hebben, maar dat heeft ook een keerzijde: misschien dat ze zichzelf gaan overschatten.”

Maxime Monfort (Soudal-Lotto): Thibaut Pinot

“Hij is de sterkste. Ik zie hem bezig, ken hem allang: hij is ijzersterk aan het rijden. Die 1’40” die hij in de waaiers verloor, pakt hij definitief terug in de Alpen.”

Jens Keukeleire (Soudal-Lotto): Thibaut Pinot

“Hij gaf de sterkste indruk in de Pyreneeën. En gezien wat er van bergen nog op het programma staat, gaat hij winnen.”

Tim Wellens (Soudal-Lotto): Steven Kruijswijk

“Hij had een paar jaar geleden al de Giro moeten winnen. Daaraan zie je hoe sterk hij is. Hij is ook altijd zeer goed in de derde week. En het is een aangename jongen. Ik gun het hem.”

Tiesj Benoot (Soudal-Lotto): Geraint Thomas

“Alaphilippe gaat het net niet halen. En Pinot is bergop wel de sterkste, maar krijgt hij nog genoeg kansen om voldoende tijd terug te pakken?”

Thomas De Gendt (Soudal-Lotto): Steven Kruijswijk

“Iedereen kijkt naar Ineos, Alaphilippe en Pinot, Kruijswijk wordt amper genoemd. Maar meestal zijn dat net de renners die op het eind met de prijzen gaan lopen.”

Jens Debusschere (Katusha-Alpecin): Julian Alaphilippe

“Het is te laat om de Fransman nog uit het geel te rijden, zelfs al zijn er nog drie Alpenetappes. De twee korte ritten van vrijdag en zaterdag zijn in het voordeel van Alaphilippe. Daar heb je geen ploeg nodig. En in de donderdagrit kan hij eventueel hulp krijgen van andere ploegen. In deze fase van de Tour zijn er soms samenlopende belangen.”

AANGERADEN
Meest recent