Graham Nash geeft publiek waar het recht op heeft in Opera, publiek bedankt met vier staande ovaties

Gent - Uitgerekend een halve eeuw nadat hij samen met David Crosby, Stephen Stills en Neil Young als Crosby, Stills, Nash & Young op Woodstock concerteerde, stond Graham Nash, in de jaren zestig ook nog de zanger van de Britse popgroep The Hollies, woensdagavond op Boomtown. Nash toert door Europa met de show "An Intimate Evening of Songs and Stories".

In een sobere setting, met een vijftigtal theelichtjes in gropejes verspreid over het podium kwam Graham Nash (78) het podium opgewandeld. "Het is nogal warm" klonk het niet echt origineel, maar klagen deed de man niet. En de organisatoren hadden het meteen begrepen: al meteen na het derde nummer installeerde iemand van de crew een ventilator vlakbij het microstatief van Nash. 

Nash speelde een concert zonder hoogtes en laagtes, maar van een permanent zeer hoge kwaliteit. Hij was geflankeerd door een toetsenman die jarenlang bij Crosby, Stills & Nash de dienst uitmaakte, en een gitarist die zijn sporen verdiende bij zowel Sting als Bruce Springsteen. De twee zongen ook heel vaak mee, waardoor het meerstemmig handelsmerk van Crosby Stills Nash & Young behouden werd.

Nash zei in aankondigende interviews dat hij maar al te goed beseft dat zijn publiek betaalt om naar hem te komen luisteren, en dat hij dat publiek ook geeft waar het recht op heeft. "Ik weet dat ze van die oude nummers houden, dus breng ik die ook". Our house, Teach your children uit Déjà vu, de meest succesrijke plaat van CSN&Y, zaten dus ook in de set, al spaarde hij die op tot laatste nummer van de reguliere set, en laatste nummer van de bisronde.

Het publiek, door één van de aanwezigen omschreven als 'allemaal gepensioneerde mannen' , gaf Graham Nash en zijn groep vier staande ovaties. Eén keer na Our house, en daarna na elk van de drie bisnummers.

Merkwaardig detail: begin deze maand stond Joan Baez op Gent Jazz, nu Graham Nash op Boomtown. Twee Woodstocklegendes die in één maand tijd in Gent op een podium staan. Gent muziekstad, er zal dan toch iets van aan zijn!

 

 

 

Door Rudy Tollenaere, foto David Van Hecke
AANGERADEN
Meest recent