Einde van de soap: Club Brugge-speler Marvelous Nakamba in Engeland om transfer te beklinken

Foto: BELGA

Marvelous Nakamba (25) heeft gekregen wat hij wilde: een transfer. De middenvelder van Club Brugge vertoeft in Engeland om er medische testen af te leggen bij Aston Villa. De Premier League-club voldeed met een bod tot 12 miljoen euro, én geen speler die de omgekeerde beweging maakt, aan de eisen van blauw-zwart.

Club Brugge en Nakamba lagen lange tijd op ramkoers. De Zimbabwaan meldde zich niet zoals afgesproken op training na zijn passage in de Afrika Cup. Hij vond dat Club moeilijk deed omtrent zijn transfer naar ­Aston Villa en zat tot nu in Parijs.

Aston Villa wilde na Wesley nog een tweede Club-speler aan zich binden, maar bood aanvankelijk te laag. Nakamba moest ongeveer 12 miljoen kosten, terwijl Aston Villa initieel maar 10 miljoen bood. Club Brugge kende de wens van de middenvelder en wilde meewerken aan een transfer, maar niet tegen elke prijs. Philippe Clement was namelijk een grote fan van Nakamba en zag een belangrijke rol voor hem weggelegd in het systeem komend seizoen.

De middenvelder heeft nu dus toch gekregen wat hij wilde. Hij werd twee jaar geleden overgenomen voor drie miljoen euro van Vitesse, maar kende vorig jaar een anoniem seizoen door blessureleed en de ontbolstering van Mats Rits. Nakamba wordt in de Premier League nu dus ploegmaat van Wesley, Björn Engels en Trezeguet (ex-Anderlecht) bij de promovendus uit Birmingham.

Door vtvn, jve
Meer voetbal