Nederlandse actrice die drugs dealde op Tomorrowland blijft nog minstens een maand in de cel

Imanuelle Grives Foto: Hollandse Hoogte / Pepijn Leupen

Boom -

De 34-jarige Nederlandse actrice die vorig weekend werd gearresteerd op Tomorrowland met grote hoeveelheden drugs in haar bezit, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Antwerpse raadkamer vrijdagmiddag beslist.

Imanuelle Grives is een actrice die onder meer meespeelde in ‘Flikken Maastricht’ en ‘Flikken Rotterdam’. Afgelopen weekend was ze aanwezig op het festival Tomorrowland. Daar werd ze betrapt met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Bij een huiszoeking in de Airbnb waar ze verbleef, werden ook drugs gevonden.

Grives wordt officieel verdacht van “mededaderschap handel verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Als ze niet in beroep gaat, verschijnt ze over een maand opnieuw voor de raadkamer. De vrouw ontkent niet dat ze drugs zou hebben willen verkopen en verklaarde dat ze zich wou voorbereiden op een rol. “Maar voorbereiding of niet, het blijft strafbaar”, zegt woordvoerder Stephanie Chomé van het parket.

Management: “Grote teleurstelling”

Het management van de actrice zegt dat “de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie” is. “Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak.” Grives beraadt zich nu of zij in beroep gaat.

In de verklaring van het management staat verder dat Grives “begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.”

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent