Druk vakantieweekend op Europese wegen: in Frankrijk meer dan 3 uur aanschuiven, ook elders urenlange vertragingen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het is een bijzonder druk vakantieweekend op de Europese wegen. Vooral in Frankrijk laat dat zich bijzonder hard voelen. Wie via Luxemburg en Lyon naar Spanje rijdt, verliest 3 uur en 45 minuten. Autobestuurders die over Rijsel, Parijs en Bordeaux naar Spanje afreizen, verliezen 3 uur en 55 minuten. Dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB.

In Frankrijk is dit weekend de voorbode van de eerste zwarte zaterdag volgende week. Wie via Luxemburg en Lyon naar Spanje rijdt, verliest 3 uur en 45 minuten. Autobestuurders die over Rijsel, Parijs en Bordeaux naar Spanje afreizen, verliezen 3 uur en 55 minuten.

In Duitsland beginnen de zuidelijke deelstaten Baden-Württemberg en Beieren aan de schoolvakantie. Vakantiegangers richting Denemarken verliezen 2 uur op de A7 Hamburg-Flensburg. Verder is de drukste route in het zuiden van het land momenteel die tussen Würzburg – München – Salzburg: daar verlies je 1 uur 40 minuten.

In Oostenrijk verliezen autobestuurders door meerdere files op de A10 Salzburg-Villach in totaal 50 minuten. Wie verder doorrijdt richting Slovenië moet voor de Karawankentunnel 2 uur aanschuiven.

De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland richting Italië bedraagt zaterdagmorgen 1 uur en 10 minuten. Aan de grens bij Chiasso dient daar nog eens 15 minuten bijgerekend.

Door gjs