Julian Alaphilippe bevestigt: “Volgend jaar rij ik de Ronde van Vlaanderen”

Foto: Photo News

Het zat eraan te komen, maar nu heeft Julian Alaphilippe het ook bevestigd. De Fransman die de superstrijdlust won in de Tour de France zakt in volgend jaar af naar Vlaanderens Mooiste.

“Ik rij de Tour de Flandre”, zei hij na afloop van de slotrit in de Ronde van Frankrijk, die aan de teambus even voor applausmeester speelde.

De 27-jarige Alaphilippe won de derde etappe in Epernay en de tijdrit in Pau en wist de gele trui 14 dagen te dragen, tot hij die vrijdag, twee dagen voor de aankomst in Parijs, moest afgeven aan Egan Bernal. Dit seizoen was de Fransman ook al de beste in onder andere de Strade Bianche, Milaan - San Remo en de Waalse Pijl.

Alaphilippe sluit toekomstige klassementspoging niet uit

Alaphilippe moest deze Tour zijn meerdere nog erkennen in de klassementsmannen, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst wel eens op de eindoverwinning zal mikken.

“Het was een droom om de gele trui één dag te dragen. Uiteindelijk heb ik hem zelfs 14 dagen mogen dragen en heb ik twee etappes gewonnen. Het is een periode geweest die ik nooit of te nimmer zal vergeten. De enige manier waarop ik erin slaagde te genieten van de gele trui, was door me los te trekken van de heisa en de druk die de trui omringen. Ik wist ook waar mijn limieten lagen en dat de laatste week wel te veel zou zijn voor mij, dat ik mezelf misschien wel zou kunnen verrassen maar dat ik niet te veel moest beginnen dromen. Uiteindelijk heb ik dus gelijk gekregen. Ik heb veel mensen blij gemaakt en dat is iets dat me enorm veel deugd doet”, stelde Alaphilippe voor de micro van France TV.

“Dat ik deze Tour zou winnen? Ik ga niet zeggen dat ik er nooit in geloofd heb, maar het zat niet in mijn hoofd. Om je voor te bereiden om de Tour te kunnen winnen ben je maanden op voorhand bezig, misschien zelfs jaren. De vijfde plaats is meer dan ik ooit had kunnen hopen, dus dat maakt veel goed voor mij. Misschien wordt het algemeen klassement wel iets waar ik me in de toekomst op zou toeleggen, maar volgend jaar helemaal niet. Dan wil ik me eerst aan de Ronde van Vlaanderen wagen. Ik vind het alleszins leuker om 14 dagen de gele trui te dragen en twee ritten te winnen, dan niets gedaan te hebben en uiteindelijk derde te eindigen.” Dat laatste kan beschouwd worden als een kleine sneer richting de Nederlander Steven Kruijswijk, die winnaar Egan Bernal en Geraint Thomas vergezelde op het eindpodium in Parijs.

Door hc, vtvn
AANGERADEN