Kirsten Janssens schrijft een boek over relatie met rijke ondernemer (maar het is niét autobiografisch)

Kirsten Janssens Foto: Photo News

Kirsten Janssens (36), bekend van The sky is the limit, verrast vriend en vijand met een eigen roman. De voorbije maanden werkte ze in alle stilte aan een boek dat over enkele dagen in de boekhandel ligt. Living with the devil lijkt autobiografisch, maar is het volgens de Limburgse niet.

In het verhaal start hoofdpersonage Emma een intense relatie met ene Sebastian, een rijke ondernemer. De man sleurt haar mee in een leven vol drank en drugs, en drijft Emma bijna tot een wanhoopsdaad. Uiteindelijk neemt ze haar leven weer in eigen handen en stapt ze in het huwelijksbootje met een oude vriend. Ook dat sprookje duurt niet lang, maar op het einde neemt Emma een frisse start zonder mannen en alcohol.

Ook in het echte leven was Janssens onlangs even getrouwd met een jeugdvriend en kreeg ze enkele miskramen door een middel dat alcoholisme tegengaat. Enkele jaren daarvoor brak ze met Jan Kriekels, de rijke zakenman en kunstenaar met wie ze in The sky is the limit te zien was. Maar de gebeurtenissen in haar eigen leven zouden niet meer dan een inspiratiebron zijn voor het grotendeels fictieve verhaal. Janssens hoopt dat het boek, dat 150 pagina’s telt, haar weer financiële zekerheid kan geven, na de voorbije turbulente jaren. In elk geval kon ze al twintig exemplaren slijten aan The sky is the limit-collega Michel Van den Brande.

Door tove