Belgisch basketbaltalent Vrenz Bleijenbergh blijft bij de Antwerp Giants om zich in de kijker van NBA-teams te spelen

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Vrenz Bleijenbergh, die interesse genoot van onder meer Barcelona, blijft bij Telenet Giants Antwerp. De bijna 19-jarige en 2m08 grote Antwerpse en talentvolle forward ligt nog tot 2023 onder contract bij de Giants.

“Ik heb een beslissing genomen en blijf in eigen stad aan de slag,” zegt de Young Lion die op het EK U20 (B-divisie) twee weken geleden België mee naar de A-divisie leidde en tevens werd verkozen tot het All Tournament Team. Bleijenbergh wordt ook gevolgd door enkele NBA-teams. Komend seizoen zullen scouts van de LA Lakers en Denver Nuggets naar Antwerpen afzakken en volgend jaar (juni) wil hij zich opnieuw inschrijven voor de NBA-draft.

Met de nieuwkomers Vincent Kesteloot, Tramaine Isabell, Owen Klassen, Ibrahima Fall Faye, de teruggekeerde Roby Rogiers en blijvers als Dave Dudzinski, Vic Sanders, Dennis Donkor, Hans Vanwijn en dus Vrenz Bleijenbergh begint de nieuwe coach Christophe Beghin en zijn assistent Randy Oveneke donderdag aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Jonge Antwerpse talenten als Niels De Ridder en Bastiaan Van Den Eynde worden ook in de selectie van Telenet Giants Antwerp opgenomen.

Door cpm
  • AANGERADEN
    Meest recent