Joke Van de Velde neemt (even) afscheid van sociale media

© rr

Presentatrice, model en influencer Joke Van de Velde (39) neemt tijdelijk afscheid van de sociale media. “Heel even, want Instagram maakt deel uit van wat ik professioneel doe.”

‘Digitale detox. Tijd om de sociale media even te verlaten.’ Met die woorden en een strandfoto met daarop ‘Offline is de nieuwe luxe’ liet Joke Van de Velde zondagavond via Instagram weten de sociale media een tijdje vaarwel te zeggen. “Even afstand nemen doet goed, zeker wanneer je voelt dat je net iets te veel van die sociale media gaat afhangen. Verslaafd zou ik me zeker niet noemen, maar ik herinner me wel hoe goed het me deed om 29 dagen niet met mijn smartphone of tablet bezig te zijn toen ik deelnam aan Expeditie Robinson.”

Van de Velde, die nagenoeg élke dag wel een beeld op Instagram zet, geeft toe dat haar afwezigheid van korte duur zal zijn. “Vrijdag moet ik al even terugkeren. Ik heb dan een presentatie met een defilé en dan moet ik wel iets online zetten. Voor een stuk is dat natuurlijk ook mijn werk: producten en evenementen waar ik achter sta op Instagram tonen.”

Lees hieronder verder

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee dagen ver zegt de voormalige Miss België nog geen ontwenningsverschijnselen te vertonen. “Nee, ik kijk niet stiekem naar wat mijn ongeveer 64.500 volgers op Instagram uitspoken. (lacht) Voor alle duidelijkheid: ik las deze pauze niet in omdat ik last heb van vervelende reacties of zoiets. Uiteraard, mijn bikinifoto’s zijn populair en lokken weleens commentaren uit. Vervelende reacties negeer ik gewoon. Als ze te extreem worden, verwijder ik ze en blokkeer ik de ambetanteriken.”

Of haar Instagram-pauze soms ook te maken heeft met de nieuwe liefde in haar leven? “Nee, toch niet. Ik hou hem trouwens het liefst helemaal buiten de publiciteit. Hij is geen bekend figuur. Ik heb ervoor gekozen in de kijker te lopen, hij niet.”

LEES OOK