Tweede lichaam in twee dagen tijd teruggevonden aan Sas in Denderleeuw

Politie en brandweer aan de Kaaistraat. De buurt is afgesloten voor het verkeer. Foto: emd

Denderleeuw -

Voor de tweede dag op rij is een lichaam teruggevonden aan het Sas aan de Dender in Denderleeuw. Er zou ook een wandelstok gevonden zijn aan het water, in de buurt van waar de man gevonden werd.

Gisterochtend werd het lichaam van een man teruggevonden aan de Dender, ter hoogte van de Kaaistraat. De brandweer was er ter plaatse gekomen om meer zuurstof in het water te brengen en zo de vissterfte in te dijken. Wie de drenkeling is en hoe hij om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Vandaag worden de resultaten van een autopsie verwacht.

Maar op dezelfde plaats is vanmorgen wéér een lichaam gevonden. Dat gebeurde op een vrijwel identieke manier als gisteren: de brandweer kwam ter plaatse om de vissterfte te monitoren en ontdekte het lichaam. Mogelijk gaat het om een wanhoopsdaad van een oudere man. Er werd een wandelstok langs de kant van het water teruggevonden. Of er een link is tussen beide overlijdens, is nog onduidelijk.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Door emd
AANGERADEN