Na 30 jaar nog steeds de man: Koen Wauters tekent voor langere periode bij bij VTM

Koen Wauters: binnenkort weer volop op tv. Foto: BELGA

Koen Wauters maakt al 30 jaar programma’s voor VTM en het einde is nog niet in zicht. De Clouseau-frontman tekende onlangs bij. De komende maanden zal hij vaak op het scherm te zien zijn.

Drukke tijden voor Koen Wauters. Niet alleen komt er dit najaar een nieuwe plaat van Clouseau aan, ook de opnames voor een heleboel nieuwe VTM-programma’s zijn volop bezig. Logisch, want Koen tekende voor een langere periode bij. De exacte duurtijd van de deal is onbekend, VTM communiceert niet over contracten.

Dat Wauters en VTM partners zouden blijven, is de logica zelve. Hij is er al sinds de start in 1989 bij. “En ik heb nooit overwogen om de zender te verlaten”, verklaarde Koen eerder dit jaar in de Mediahuis-kranten. “Sinds Wauters vs Waes weten ze ook dat ik meer kan dan enkel talentenjachten presenteren.”

Druk, druk, druk

Vanaf september is Wauters alomtegenwoordig op het scherm. Op vrijdag 13 september start een nieuw seizoen van Belgium’s got talent, dat hij samen met Laura Tesoro zal presenteren. Nog in het najaar komen er vier nieuwe afleveringen van Over winnaars, waarin hij een krachttoer aangaat met mensen met een beperking of een ziekte. Op 4 september beginnen bovendien de opnames van een nieuwe reeks Wat een jaar, het muzikale spelprogramma met Nathalie Meskens en Jonas Van Geel dat vorige herfst goed scoorde. Er komen nu zelfs tien afleveringen. En VTM plant dit najaar ook nog nieuwe initiatieven rond Rode Neuzendag.

bekijk ook

The Voice-winnaar Ibe speelt eerste noten op Rock Werchter, Koen Wauters ziet dathet goed is

Koen Wauters en het nieuwe K3-dansje: (nog) geen goede combinatie

Door tove