40 graden is ook veel te warm voor pretparken: kwart minder bezoekers in juli

© Photo News

Zowat alle pretparken hebben minder bezoekers opgetekend tijdens de dagen waarop het extreem warm was, eind juli. Dat is buiten de waterpretparken gerekend, die het dan weer bijzonder goed deden dankzij de hitte. Dat blijkt uit een rondvraag bij enkele Belgische pretparken.

Bij Bellewaerde, Boudewijn Seapark en de Walibiparken hebben ze overal dezelfde trend geconstateerd. De hittegolf heeft een impact gehad op de bezoekersaantallen, maar dat aantal werd opgekrikt door enkele evenementen of acties naar het niveau van vorig jaar voor de maand juli. De parken Plopsaland De Panne en Plopsa Coo zagen 75 procent van het verwachte aantal bezoekers in juli.

Océade

Anderzijds zag Mini-Europa geen lagere bezoekerscijfers tijdens de hittegolf. Het regenweekend dat volgde op de hitte, had wel dat effect. Ook de sluiting van waterpretpark Océade leidde ertoe dat er minder bezoekers uit Noord-Frankrijk hun weg vonden naar het park aan de Heizel, omdat ze een bezoek aan de twee parken in het verleden vaak zouden gecombineerd hebben.

LEES OOK: Onze pretparkgids: waar krijg je waar voor je geld en waar blijf je maar beter weg? (+)

Voor de waterpretparken was de hittegolf dan weer wel goed nieuws. Plopsaqua De Panne, het waterpretpark dat zich vlak naast Plopsaland De Panne bevindt, zegt zeer goede bezoekersaantallen te hebben gehaald. Dat is waarschijnlijk mede dankzij de vrijdagen 19 en 26 juli, wanneer de bezoekers er tot na middernacht mochten verblijven. “Bezoekers waren blij en dankbaar dat ze er afkoeling konden zoeken”, zegt Chelsea Vanhullebusch van Plopsa. Ook het pas geopende Bellewaerde Aquapark, dat zijn eerste maand inging, deed het naar eigen zeggen zeer goed dankzij de hitte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten