Tosh Van der Sande rijdt naar zeldzame zege, Loïc Vliegen verzekert zich van eindwinst in de Ronde van Wallonië

© Photo News

Loïc Vliegen (Wanty-Gobert) heeft woensdag de eindzege op zak gestoken in de Ronde van Wallonië (2.BC). De overwinning in de slotrit - 186,7 kilometer tussen Couvin en de Muur van Thuin - was voor Tosh Van der Sande (Lotto Soudal).

Vincent Van Genechten

Van der Sande spurtte op de hellende aankomst in Thuin sneller dan de Fransman Bryan Coquard (Vital Concept) en Dries De Bondt (Corendon-Circus). Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise) werd vierde, Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise) achtste, Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) negende en Timothy Dupont (Wanty-Gobert) tiende. In het eindklassement werden Van der Sande en De Bondt twee en drie, beiden op acht seconden van eindwinnaar Loïc Vliegen.

Vliegen pakte na zijn ritzege in de tweede etappe de gele leiderstrui over en stond die niet meer af. Hij is de eerste Waalse eindwinnaar in de Ronde van Wallonië sinds Frank Vandenbroucke in 1998. Vorig jaar was de eindzege voor Tim Wellens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten