Dylan Teuns mist de Clasica San Sebastian na incident met tractor: “Met mijn hoofd op het stuur terechtgekomen”

© Sven Dillen

Geen Dylan Teuns (27) in de Clasica San Sebastian. Onze landgenoot, die een Tourrit won, zou een wonde in het gezicht hebben opgelopen na een ongeval met zijn tractor.

Vincent Van Genechten, LW

De Limburger zal niet deelnemen aan de Clasica San Sebastian, waar hij tot de outsiders behoorde. Volgens zijn ploeg was Teuns thuis betrokken bij een ongeval.

“Het onfortuinlijke incident vond plaats toen hij in zijn tuin aan het werken was”, aldus Bahrain-Merida op zijn website. “Hij was dat ’s ochtends in zijn huis in Halen aan het doen met een tractor. Dylan liep een wonde op in het aangezicht en had vijftien hechtingen nodig. Daardoor moet hij de Clasica San Sebastian missen. We wensen hem een spoedig herstel!”

Teuns kan donderdag ook niet deelnemen aan het criterium in Herentals. “Ik was thuis met mijn tractor met een machine erachter bezig met grondwerken. De machine deed het door een technisch defect opeens niet meer. Dat bracht ook de tractor tot stilstand. Door die plotse stop ben ik met mijn hoofd op het stuur terechtgekomen. De stage van volgende week in voorbereiding op de Vuelta komt normaal niet in het gedrang”, aldus Teuns.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten