Kampioen Oostende neemt onverwacht en bruusk afscheid van sportief manager Philip Debaere

Foto: VDB

Onverwacht en bruusk neemt Filou Oostende in het kader van besparingen afscheid van Philip Debaere, de veertien vorige seizoenen sportief manager van de recordkampioen. De gevestigde waarde benadert deze pijnlijke beslissing heel rationeel.

Van 1986 tot 1993 speelde Philip Debaere bij Sunair Oostende. Nadat hij zijn spelerscarrière bij tweedeklasser Damme eindigde, werd hij in mei 2005 op deeltijdse basis aangesteld tot sportief manager van Telindus Oostende. Op basis van zijn ervaring en kennis in het basketbal en het bedrijfsleven bouwde Debaere snel zijn functie uit. In dat eerste seizoen maakte hij ook de verhuis van de sportarena Mister V naar de Sea’rena (originele naam van huidige Versluys Dôme) mee. “Altijd heb ik me met heel veel overgave ingezet in het belang van de club”, zegt Debaere. “Toen ik startte, was het zoeken om mijn weg te vinden en mijn stempel te drukken. In de loop der jaren heb ik gezorgd voor zoveel mogelijk structuur in de dagelijkse operaties maar ook voor meer standaardisering in de contractvorming van spelers. Wel waren er ook voortdurend onverwachte situaties of problemen die de kop opstaken en mocht ik samen met meester Francis Volckaert ook meermaals opdraven om één of andere voorbehoud of klacht voor te bereiden en te gaan verdedigen.”

Goede basis

“Er ligt een goede basis waarop de club kan verder bouwen. Voor mij betekent dit dus een onverwacht einde van een heel lang tijdperk waarin ik 39 jaar onafgebroken met basketbal bezig was. Hiervan waren er 21 in dienst van BCO, zeven jaar als speler en veertien jaar als sportief manager. BCO zal dan ook altijd mijn favoriete club blijven”, benadrukt Philip Debaere die zich nu fulltime zal concentreren op zijn consultancy-bedrijf Salesbridge. Inmiddels heeft hij alles overgedragen aan Marie De Clerck, die sinds 1 juli de algemeen directeur is in opvolging van Marijke Schaepelinck en die nu ook het takenpakket van het sportief management op zich zal nemen. Marijke Schaepelinck is voortaan financieel verantwoordelijke.

“Philip Debaere heeft zijn job altijd met veel toewijding uitgevoerd en daarmee een cruciale bijdrage geleverd in het succes van onze club”, beseft voorzitter Johan Verborgh, “Om onze club financieel gezond te houden, moeten soms pijnlijke beslissingen genomen worden. Daarom nemen we vandaag in goede verstandhouding afscheid van Philip. We zullen hem als basketballiefhebber met veel plezier blijven ontvangen op onze club.”

Door rpo
  • AANGERADEN
    Meest recent