Club Brugge bevestigt ook transfer Marvelous Nakamba en haalt op enkele uren tijd 30 miljoen euro op

Foto: BELGA

Club Brugge heeft donderdagmiddag de transfer van Marvelous Nakamba (25) naar Aston Villa bevestigd. Blauw-zwart krijgt 12 miljoen euro van de Premier League-club. Dat wil zeggen dat Club, dat eerder vandaag ook al de transfer van Arnaut Danjuma bekendmaakte, op enkele uren tijd 30 miljoen euro casht.

Nakamba is al de tweede speler die Aston Villa overneemt van Club Brugge nadat het eerder al 25 miljoen euro betaalde voor spits Wesley Moraes. Nadat een initieel bod van 10 miljoen euro werd afgewezen, ging Club uiteindelijk toch overstag voor 12 miljoen. Geen slechte deal voor de Zimbabwaanse middenvelder, die twee jaar geleden voor slechts drie miljoen euro werd overgenomen van het Nederlandse Vitesse. Nakamba wordt in de Premier League ploegmaat van ex-Club-spelers Wesley en Björn Engels.

Eerder op de dag maakte blauw-zwart ook al bekend dat het Arnaut Danjuma verkocht heeft aan Premier League-club Bournemouth. De Nederlander levert de Bruggelingen 18 miljoen euro op. Dat wil zeggen dat Club Brugge zich op enkele uren tijd verzekerd heeft van dertig miljoen euro aan transferinkomsten. Door de verkoop van Wesley en Stefano Denswil zit blauw-zwart inmiddels al aan meer dan zestig miljoen euro inkomsten uit transfers.

Door wic
  • Meer voetbal