Zet VTM straks boezemvriend van Danira en Gert Verhulst in om hen kijkers af te snoepen?

Foto: rr

De kans is reëel dat Davy Parmentier het gezicht wordt van een nieuwe actuashow waaraan VTM momenteel volop werkt. De voor het publiek onbekende Parmentier is creatief directeur bij de commerciële omroep en wordt volgens VTM getest als mogelijke host. Achter de schermen is te horen dat de beslissing al is gevallen. Zo zouden straks drie goede vrienden het op verschillende zenders tegen elkaar gaan opnemen: Danira Boukhriss Terkessidis op één, Gert Verhulst op Vier en Parmentier op VTM.

Het ziet ernaar uit dat het bikkelen wordt om de gunst van de kijker in de laatavondblokken van de Vlaamse zenders. Vanaf september vult Danira Boukhriss Terkessidis de leemte op die Van Gils & gasten achterlaat, Vier gaat op z’n elan door met Gert late night. En binnenkort stapt ook VTM in de arena van de actualiteitsgebonden talkshows met een ‘actuashow’. Wie die zal presenteren, is nog niet beslist, zo horen we bij VTM. Maar de kans is groot dat het een nieuw gezicht wordt.

VTM bevestigt dat het momenteel Davy Parmentier test als presentator, in de coulissen van de media klinkt evenwel dat VTM al heeft gekozen voor Parmentier. Bij VTM zou die keuze trouwens al voor ongerustheid zorgen op de vloer, aangezien de chef die als creatief programmadirecteur de programma’s toebedeelt nu zelf een schermgezicht zou worden. De vraag leeft blijkbaar of de baas nu de grote concurrent wordt, dan wel de man die zijn medewerkers nog kansen zal bieden.

Davy Parmentier (35) was tot dusver altijd achter de schermen actief, aanvankelijk nog bij de VRT, waar hij onder meer aan Steracteur, sterartiest meewerkte. Parmentier is trouwens nog altijd heel goed bevriend met VRT-gezicht Kobe Ilsen, maar hij rekent ook Viktor Verhulst tot zijn beste vrienden, net als papa Gert Verhulst en Danira Boukhriss Terkessidis trouwens. Een kleine tien jaar geleden stapte hij over naar VTM, waar hij van eindredacteur doorgroeide naar de man die het laatste woord heeft in de creatieve invulling van programma’s.

MNM-gezicht

Rond de ‘testen’ die VTM voor zijn nieuwe actuashow organiseert – inclusief een pilootaflevering die in september zou worden gedraaid – circuleren nog enkele namen. Jonas Van Geel, die in 2016 al de praatshow Jonas & Van Geel in goede banen leidde, zou ook zijn getest. Hij is ondertussen van het lijstje met potentiële hosts geschrapt. Ook de naam van Julie Van den Steen, die begin juni bekendmaakte te stoppen met de MNM-ochtendshow van Peter Van de Veire, doet de ronde. VTM ontkent niet dat ze Van den Steen ook testen, al zou het voor een ander programma zijn en niet als sidekick van de host. De naam van Bruno Wyndaele duikt dan weer op als adviseur van het programma.

Wanneer de VTM-actuashow zal worden uitgezonden, is nog niet duidelijk. Dat kan al eind 2019 zijn, maar mogelijk ook pas in het voorjaar van 2020 of zelfs later. Het programma zal worden gemaakt door het interne VTM-productiehuis P.I.T.

Door tdl, bpr, jdr