Remco Evenepoel na eerste WorldTour-zege: “Ik had er stiekem van gedroomd hier ooit te winnen. Maar meteen bij mijn eerste keer?”

Bron © Sporza

Foto: EFE

Remco Evenepoel heeft de wielerwereld nog maar eens verbaasd. De 19-jarige Belgische wonderboy zette alle toprenners een neus in de Clásica San Sebastián en finishte solo, goed voor zijn eerste WorldTour-zege.

LEES OOK. O o Remco! Remco Evenepoel (19) klopt wereldtop in topklassieker Clásica San Sebastian

Achteraf was de tiener door het dolle heen. “Ik kan dit niet geloven”, herhaalde Remco Evenepoel meermaals voor de camera’s van Sporza. “Ik voelde me eigenlijk de hele race niet goed.”

Toch brak het 19-jarige supertalent van Deceuninck-Quick Step de koers helemaal open op twintig kilometer van de meet. Hij glipte samen met Toms Skujinš (Trek-Segafredo) mee, schudde de Let af in de slotklim en liet het achtervolgende peloton daarna amper dichter komen. Hij hield aan de streep bijna 40 seconden bonus over.

Remco Evenepoel na eerste WorldTour-zege: “Ik had er stiekem van gedroomd hier ooit te winnen. Maar meteen bij mijn eerste keer?”
Foto: EFE

“Ik weet zelf niet waar mijn limieten liggen”

“Het was een groot risico om zo vroeg al aan te vallen, maar ik wist ook van mezelf welk vermogen ik kan trappen in zo’n klim”, grijnsde de man van Schepdaal. Om nog eens ongelovig voor zich uit te staren: “Dat ik hier de jongste winnaar ooit ben? Dit is echt knettergek. Om heel eerlijk te zijn, had ik er stiekem van gedroomd hier ooit te winnen. Dat het dan bij mijn eerste keer hier meteen lukt, is geweldig.”

In Spanje vroegen ze zich meteen af waar de limieten liggen van een 19-jarige die nu al een topklassieker wint. “Maar ik weet zelf niet waar mijn limieten liggen, ik kan het echt niet zeggen”, vertelde Evenepoel. “Ik had dit echt niet verwacht. Het is ongelofelijk.”

LEES OOK. Van “Eddy Evenepoel” tot “je moet nu ook niet overdrijven hé, Remco”: Twitter ontploft na onwaarschijnlijke overwinning

LEES OOK. ANALYSE. Remco Evenepoel wordt de nieuwe wielerkoning (als hij zijn zin mag doen) (+)

LEES OOK. Zo straf zijn de cijfers van Evenepoel: jongste winnaar sinds 1925

LEES OOK. Wereldpers door het dolle heen na exploot Remco Evenepoel: “Hij gaat het wielrennen nieuw leven inblazen”

Door Wim Conings
AANGERADEN