XXL Rommelmarkt van DOK sluit af op 280 standen

Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Zondag 11 augustus heeft op DOK, de tijdelijke invulling aan de Oude Dokken, de allerlaatste rommelmarkt XXL plaats. Hoewel het aantal standplaatsen opgedreven was naar 280, zijn die ondertussen allemaal uitverkocht. Maandag 5 augustus beginnen overigens de inschrijvingen voor de kandidaat-standhouders voor de DOKmarkt van 25 augustus.

"De belangstelling voor de XXL-versie van onze rommelmarkten was altijd al groot, maar nu was het toch echt spectaculair. We kregen meer dan 500 aanvragen van standhouders, en dus sloten we de inschrijvingen een dag vroeger af dan voorzien. We moeten het ook nog allemaal verwerkt krijgen. Maar zondag 11 augustus zullen de bezoekers er wel degelijk kunnen snuffelen en kiezen in niet minder dan 280 kraampjes. We vinden het ook spijtig dat we bijna de helft van de kandidaat-standhouders moesten teleurstellen, maar ook nemen we er voor de XXL-versie de kade bij, op een bepaald moment zit het vol", zo klinkt het bij Alexandra Omey van DOK.

In wezen verschillen de rommelmarkten op DOK niet echt van andere rommelmarkten die op straten en wijken plaatsvinden, maar de locatie en het aanbod maken toch wel een beetje het verschil. Tussen een groot aanbod aan tweedehandskleren en platen kan je er ook op een standje stoten van iemand die zelfgemaakte confituur aanbiedt en ondertussen winterkousen zit te breien.

Na de XXL-rommelmarkt van zondag 11 augustus organiseert DOK nog twee 'gewone' rommelmarkten: één op zondag 25 augustus, waarvoor de inschrijvingen op maandag 5 augustus beginnen. De allerlaatste rommelmarkt heeft dan plaats tijdens het slotweekend van DOK, op zondag 29 september. www.dokgent.be

Door Rudy Tollenaere