Weerbericht: “Wisselend bewolkt met kans op een buitje”

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Maandagnamiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen kans op een buitje. De maxima liggen tussen 21 graden in de Hoge Ardennen, 22 of 23 graden aan zee en 26 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met mogelijk wat regen of een bui, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Aan de kust kan het droog blijven. De minima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum.

Dinsdagochtend is het wisselend bewolkt in het noorden. In het zuiden van het land hangt er veel bewolking en kan het wat regenen. In de namiddag gaat het ten zuiden van Samber en Maas harder regenen en neemt de kans op een onweer er toe. Vooral in het noordwesten en het noorden blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 21 graden aan zee en 25 graden in het uiterste zuiden.

Dinsdagavond blijft het in de Ardennen overwegend bewolkt, met regen of buien. Elders wisselen opklaringen af met wolkenvelden en blijft het ‘s avonds waarschijnlijk droog. ‘s Nachts kunnen er overal enkele buien vallen. Een donderslag blijft tot de mogelijkheden behoren in de Ardennen. De minima schommelen tussen 12 en 15 graden.

Woensdag wordt het overal een wisselvallige dag, met buien die gepaard kunnen gaan met onweer. In de namiddag wordt het vanuit het westen geleidelijk rustiger en droger en worden de opklaringen breder. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum.

Donderdag wordt het op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt. De kans op een lokaal buitje lijkt het grootst in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en in de Ardennen en 23 graden in het centrum.

De verwachting voor vrijdag is vrij onzeker. Een depressie ten westen van ons stuurt warmere lucht vanuit het zuidwesten naar ons land, gevolgd door een regenzone. De timing van de doortocht van de storing blijft onzeker. Indien de storing pas in de avond over ons land trekt krijgen we nog een zomerse dag met veel opklaringen en maxima tussen 23 en 28 graden. Mogelijk trekt de storing al in de loop van de dag over en is het eerder bewolkt met buien en maxima tussen 22 en 25 graden.

Zaterdag lijkt het winderig en licht wisselvallig te worden, mogelijk met enkele buien. De temperaturen kunnen nog klimmen naar waarden tussen 20 graden in het westen en 26 graden in de Kempen. Aan zee kan er tijdelijk een krachtige wind staan. Ook zondag is er kans op enkele lokale buitjes. Het wordt iets minder warm, met nog maxima tussen 19 en 23 graden.

AANGERADEN
Meest recent