48 festivalgangers beboet voor drugsbezit op Reggae Geel

Themabeeld. Foto: mto

Geel -

De 41ste editie van het muziekfestival Reggae Geel is rustig verlopen, laat de politie Geel-Laakdal-Meerhout (GLM) maandag weten. In totaal moesten 48 festivalgangers een boete betalen tijdens het festivalweekend voor het bezit van drugs.

Wat het verkeer betreft in de nabije omgeving van het festival zijn er geen noemenswaardige problemen geweest. Er werden wel enkele aangiftes van pickpockets en gauwdiefstallen geregistreerd. Zo werden vier personen aangehouden die materialen bij zich hadden om autoalarmsystemen te ontmantelen. Zij richtten vermoedelijk hun pijlen op de auto’s op de parkings rond het festivalterrein.

In totaal moesten 48 festivalgangers een onmiddellijke inning betalen voor het bezit van drugs, voornamelijk cannabis. Eén dealer werd gevat en verscheen voor de onderzoeksrechter. Twee festivalgangers gebruikten drugs in het bijzijn van kinderen en kregen een proces-verbaal onder hun neus geschoven.

Tijdens de uittocht op zondag, de laatste festivaldag, werd achttien bestuurders de halt toegeroepen na een positieve speekseltest. Zij zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden. Eén persoon kreeg een rijverbod van zes uur.

Door bap
AANGERADEN