Sam Bettens voor het eerst aangesproken als ‘dude’: “Mijn dag kon niet meer stuk”

Sam Bettens maakte in mei bekend dat hij voortaan als man door het leven wil gaan. In zijn videoblog vertelt de 46-jarige zanger openhartig over dat proces, een proces dat blijkbaar resultaat oplevert.

Bettens slikt al drie maanden testosteron, en dat levert sneller dan verhoopt resultaat op. “Gisteren zat ik in een gameroom(waar computerspelletjes gespeeld worden, nvdr.) te kijken naar mijn spelende kinderen. Plots kwam een 11-jarig kind naar mij en vroeg: ‘Hey gast, wil jij mee FIFA spelen? Ik heb beleefd geweigerd, want ik ben rampzalig in dat spel. Maar mijn dag kon niet meer stuk, want niemand wil FIFA spelen met een 46-jarige moeder.”

Bettens is dus blij dat hij steeds meer aanzien wordt als man. “Ook al zijn de veranderingen misschien amper merkbaar, ze maken blijkbaar al een verschil uit. Ik kan niet wachten tot ik honderd procent van de tijd als man kan doorgaan, want dat maakt veel uit voor mij. Daarom neem ik die hormonen. En ondertussen moet er nog veel aangepast worden, en moeten er nog heel wat ongemakken worden doorstaan.”

bekijk ook

Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam: “Al één maand bezig met medicatie”

Door jvh