IN BEELD. Zaal vol beroemdheden voor Fame the musical

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

© Foto Kurt

1 / 13

Fame the musical is ­maandagavond in première gegaan in een uitverkocht Kursaal in Oostende. Met bijpassende glitter en glamour, en heel veel beroemd volk op de rode loper.

Dominique Jauquet

Het Kursaal heeft al jaren een traditie met zomer­musicals. Na Mamma mia!, Riverdance, Cats, Evita, Dirty dancing, Footloose en Flashdance is ditmaal Fame the muscial te gast. De musical viert zijn dertigste verjaardag sinds de opening op Broadway in 1988, en is voor het eerst in de originele Engelstalige versie te zien in België. Een feesteditie dus, en dat was op de première zichtbaar. De rode loper werd uitgerold voor een stoet BV’s, Van Eveline Hoste, Martine Prenen,van Joyce De Troch en ­Ianthe Tavernier tot Katja Retsin en Koen Crucke. Voor Ann Van den Broeck was de musical extra bijzonder. Vorig jaar speelde ze zelf een hoofdrol in Oostende in Flashdance. “We kijken er enorm naar uit. Fame is een klassieker”, klonk het vooraf unaniem.

Fame brengt het verhaal van een groep studenten van de High School of Performing Arts die de top proberen te bereiken in dans, muziek of toneel. Ster van de internationale cast is Mica Paris. Mica won haar eerste award toen ze elf was, en haalde op haar 19de platina met haar debuutalbum So good. Haar inspiratiebron: Marvin Gaye. “Dat ik hier op hetzelfde podium mag optreden waar Marvin Gaye ooit stond, wordt ­speciaal”, ­aldus Mica. Toen ze solo These are my children zong werd het muisstil in de zaal. Op het einde van de voorstelling volgde een staande ovatie.

Fame loopt nog tot en met ­10 augustus.

Info en tickets: www.kursaaloostende.be

LEES OOK