CEO Corendon na de overname door Sunweb: “Twee wielerploegen sponsoren, dat is wel een beetje veel”

© Marc Van Hecke

De Nederlandse nieuwszender BNR had een interview met Steven van der Heijden, CEO van Corendon. De reisaanbieder werd eerder dit jaar overgenomen door de Zweedse investeringsmaatschappij Triton, eigenaar van ‘concurrent’ Sunweb. En dit kan gevolgen hebben voor de wielersport. Ook een eventuele ‘fusie’ met Katusha ligt wel degelijk op tafel.

gvdl

Corendon is de hoofdsponsor van Corendon - Circus, het team van de broers Roodhooft met Mathieu van der Poel als speerpunt. Sunweb is dan weer sponsor van het World Tourteam geleid door Iwan Spekenbrink. Hun belangrijkste renner is Tom Dumoulin.

Steven van der Heijden, CEO van Corendon, bekent bij BNR dat de fusie gevolgen kan hebben voor de sponsoring van de wielerploegen. “Of we beide ploegen blijven sponsoren, is nog maar de vraag”, klinkt het. “We mogen nog niet over commerciële samenwerking praten maar zodra we het wel mogen, zal het één van de eerste onderwerpen zijn. Twee wielerploegen, dat is wel een beetje veel. Vanaf het moment dat we ons gezamenlijk op de markt presenteren, wordt dat een belangrijk onderwerp.”

De wielerploegen zelf lijken er nog vrij gerust in. Van der Heijden: “Punt één: we respecteren de contracten die we hebben. In ons geval (Corendon-Circus, red) lopen die nog meer dan een jaar door. Daarna hangt alles sterk af van onder welke merknaam we doorgaan. Als we naar één merknaam gaan, dan zou het vreemd zijn om twee wielerploegen te sponsoren. Als je met twee merknamen doorgaat, zou het kunnen. Voor alle duidelijkheid: het zijn niet onze wielerploegen. Wij zijn hoofdsponsor van een ploeg die een zelfstandige entiteit is. Wij houden de ploeg met onze financiën deels op de been maar we bepalen niet wat er gebeurt. Wat we ook doen in de toekomst, zal afhankelijk zijn van de dialoog tussen de ploeg, de hoofdsponsor en de andere sponsors.”

Ook de vermeende fusie met Katusha-Alpecin, onder druk van fietsenproducent Canyon, bleef niet onaangeroerd. “We zien dat de wielerwereld parallellen vertoont met de bedrijfswereld waarin wij ook fuseren”, aldus van der Heijden. “Dat is allemaal nog heel vers. Maar er valt nog niets over te zeggen omdat er nog geen besluiten zijn genomen. Dit is een thema dat besproken met Mathieu van der Poel en zijn ploeg en wat de uitkomst zal zijn, moeten we nog zien.”

Aangeboden door onze partners