Leuk voor de fans: Sagan rondt WK-voorbereiding af in… Primus Classic Impanis-Van Petegem en Gooikse Pijl

Foto: Photo News

Peter Sagan wil straks in Yorkshire voor de vierde keer wereldkampioen worden. En volgens zijn bondscoach Jan Valach rondt Sagan zijn voorbereiding af op Belgische bodem.

Valach is naast sportbestuurder bij BORA hansgrohe ook Slovaaks bondscoach. In een gesprek met de Slovaakse nieuwssite Pravda.sk zal Sagan - de voorbije dagen actief in het Midden-Amerikaanse Panama - de competitie hervatten in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg (25 augustus).

Sagan laat dus de Ronde van Spanje links liggen in zijn voorbereiding. Na Hamburg reist hij naar Canada waar hij zal deelnemen aan de Grote Prijzen van Quebec (13 september) en Montreal (15 september). Alvorens naar Groot-Brittannië af te reizen wil Sagan nog twee wedstrijden rijden. En dat doet hij - leuk voor de fans - in België. Op zaterdag 21 september staat hij aan de start van de Primus Classic Impanis - Van Petegem. Daags nadien is hij van de partij op de Gooikse Pijl.

Het is niet de eerste keer dat Sagan voor België kiest om zijn WK-voorbereiding af te ronden. In 2016, voor het WK in de Qatarese hoofdstad Doha, reed hij zijn laatste wedstrijden in de Eneco Tour die toen eind september werd georganiseerd.

Tevreden organisator

Danny Schets is de voorzitter van Wielerclub Gooik Sportief en dus ook de organisator van de Gooikse Pijl. De Brabander is niet weinig trots op de aanwezigheid van Sagan op de zestiende editie van zijn relatief jonge wedstrijd. “We weten al sinds een drietal maanden dat BORA hansgrohe bij ons aan de start zou staan maar een paar weken geleden kregen we de vraag of we het erg zouden vinden indien Peter Sagan aan de start zou staan.”

Euh… “Uiteraard vonden we dat niet erg”, lacht Schets. “Vorige week kregen we dan de definitieve toezegging. En neen, dat kost ons geen bergen geld. We hebben de verplichte UCI-barema, die je moet betalen aan ploegen uit de World Tour, een beetje verhoogd en zij gingen meteen akkoord. Ze komen niet voor de centen naar Gooik, wel omdat de wedstrijd perfect past in de voorbereiding op het WK een week later in Yorkshire.”

Sagan is trouwens niet de enige grote naam aan de start. Schets: “We hebben drie teams uit de World Tour aan de start. CCC komt met Greg Van Avermaet, Jumbo Visma brengt Dylan Groenewegen aan de start. Als er wordt gespurt, zal hij het moeten uitvechten met Pascal Ackermann, ook al van BORA hansgrohe.”

Door gvdl
AANGERADEN