Man (32) uit Halle kerft initiaal in bil van ex-vriendin

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Halle -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van 18 maanden gevorderd tegen een 32-jarige man uit Halle. Die had meermaals zijn ex-vriendin mishandeld en zou zelfs zijn initiaal in haar bil gekerfd hebben. De dertiger, T. A., geeft een deel van de feiten toe, maar betwist dat hij zijn ex-partner met een stuk glas heeft bewerkt.

Het eerste incident tussen beiden vond in juni 2018 plaats toen de 32-jarige man de voordeur van zijn ex-vriendin vernielde en haar deurbel uit de muur trok. Een tweetal maanden later, op 28 augustus 2018, was zijn ex-vriendin zelf het slachtoffer van zijn geweld. Bij een ruzie in haar woning diende T. A. haar verschillende vuistslagen toe, greep haar bij de keel en dreigde ermee “haar iets aan te doen.”

De dertiger werd opgepakt maar onder voorwaarden vrijgelaten. Een van die voorwaarden was dat hij zijn ex met rust zou laten, maar op 1 december bracht T. A. de dag door met zijn ex-vriendin. Dat liep slecht af, want ‘s avonds kwam het opnieuw tot een ruzie tussen beiden. Ditmaal zou T. A. een gebroken glas gebruikt hebben om zijn slachtoffer te lijf te gaan en haar vier diepe snijwonden toe te brengen. Een van die wonden bevond zich op haar bil, waar hij de initiaal van zijn voornaam zou gekerfd hebben.

T.A. beweerde zich niets van die avond te herinneren en volgens zijn advocaat staat het niet vast dat hij de snijwonden heeft toegebracht. “Het valt niet uit te sluiten dat het hier om zelfverminking gaat”, klonk het. De rechtbank spreekt zich uit op 14 augustus.

Door jvh