Na de problemen: “Brussels Airport krijgt volledig nieuw bagagesorteersysteem”

© BELGA

“Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt.” Dat zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond BTB. De bond had woensdagnamiddag een overleg met Brussels Airport over de bagageproblemen op de luchthaven.

jvh

Brussels Airport had de afgelopen weken te kampen met technische problemen met het bagagesysteem. Daardoor vertrokken tientallen vluchten deze zomer al zonder bagage. BTB klaagde aan dat het bagagesysteem op de luchthaven dringend aan vervanging toe is. “Het is duidelijk dat BAC dringend moet investeren in de luchthaven van Zaventem. Het bagagesorteersysteem moet aangepast, het materieel moet dringend vernieuwd worden ... de ondergrondse bagageband lijkt weggehaald uit een slechte documentaire uit de jaren zeventig”, luidde het.

De socialistische bond had woensdagmiddag een overleg met Brussels Airport over de kwestie en is na afloop positief. “Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt”, zegt Sandra Langenus van BTB. “Ondertussen wil Brussels Airport met de afhandelaars nadenken over een oplossing voor wanneer het systeem uitvalt en daarvoor mensen ter beschikking te stellen om te helpen bij dergelijke problemen.” De luchthaven beloofde daarnaast regelmatige onderhoudswerken aan de bagageband.

BTB kloeg ook over het teveel aan handbagage dat tegenwoordig manueel door personeelsleden met de noodtrap naar het ruim moet worden gebracht. “Brussels Airport beloofde dat er een transportband komt bovenaan de trap die die bagage naar beneden kan brengen. Voor Aviapartner is dit al goedgekeurd, op Swissport is het nog wachten”, aldus Langenus.

De vakbondsvrouw is erg positief over het gesprek. “Het is natuurlijk afwachten, maar we hebben het gevoel dat Brussels Airport heel snel wil meedenken naar oplossingen”, besluit Langenus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten