Eden Hazard geeft critici lik op stuk met heerlijke eerste goal voor Real Madrid: “Hier wachtte ik al vijf matchen op”

Eden Hazard heeft zijn critici lik op stuk gegeven met een heerlijk eerste doelpunt voor Real Madrid. In een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg ontbond de Rode Duivel helemaal zijn… euh, duivels. Even voorbij het kwartier werd hij gepast diep gestuurd door Karim Benzema. Hazard sneed naar binnen en krulde de bal knap in de verste hoek. Meteen ook het winnende doelpunt, want de score bleef op 0-1 voor Real.

Het zal de Belg deugd doen: na enkele mindere oefenwedstrijden werd Hazard al onder vuur genomen door de gespecialiseerde Spaanse pers. Zij hadden gezien dat de Belgische aanvaller met een klein buikje teruggekomen was uit vakantie. Niet dat Hazard zich daar wat van aan trok. Tegen de Oostenrijkers bewees hij tien dagen voor de start van de Spaanse competitie alvast dat hij weer in vorm begint te raken.

“Ik ben blij en trots”, lachte Hazard voor de camera van Real TV. “Dit was maar een oefenmatch. Ons doel is klaar te zijn voor volgende week tegen Celta de Vigo (eerste competitiematch, red). Dit is nog maar de voorbereiding maar het is altijd goed voor het vertrouwen om te scoren en te winnen. Als je op het veld staat, wil je winnen. En een spits wil doelpunten maken. Dat is voetbal. Ik wachtte al vijf matchen op dit moment dus ben ik wel tevreden, ja”, onderstreepte hij.

Courtois weer in doel bij Real

Volgens Hazard zit Real in een opwaartse curve. “Zoals ik al zei is dit nog maar de voorbereiding, maar er zit meer kracht en meer energie in de ploeg. We hebben nog tien dagen om ons klaar te stomen voor de eerste wedstrijd. Iedereen is erop gebrand om aan La Liga te beginnen.”

Er was overigens ook goed nieuws van die andere Real-Belg, Thibaut Courtois. De Limburger startte voor het eerst nadat hij een lichte enkelblessure opliep in de basis bij de Koninklijke, hield zijn netten schoon én speelde door snel uit te werpen ook een rol in het doelpunt van Hazard.

Eden Hazard geeft critici lik op stuk met heerlijke eerste goal voor Real Madrid: “Hier wachtte ik al vijf matchen op”
Foto: EPA-EFE

 

bekijk ook

Eden Hazard als koning verwelkomd in Santiago Bernabéu

 

Hazard traint voor het eerst op de grasmat van Real Madrid

Onze man in de VS probeert Hazard via een filmpje te overtuigen voor een interview

Door wic
Meer voetbal